En undervåning fylld med skit

Denna dag har varit fylld av äventyr. Det började med löpartävling med familjen, arla morgon med regnskurar och mängder av människor som strömmade mot Perth CBD för att delta i detta välgörenhetslopp. En härlig känsla.

Inte lika härligt var det när vi kom hem och toaletten på nedervåningen valde att svämma över och släppa ut mängder med vatten, fyllt med fekalier. Hallen, tvättstugan, delar av heltäckningsmattan i ett av sovrummen och halva vardagsrummet var täckta av…ja, skit helt enkelt. Första känslan var att lämna huset, sätta sig i bilen och köra långt därifrån. Men, efter att vi hade skrikit rätt ut av frustration var det bara att kavla upp ärmarna och börja skrapa, torka och försöka sanera rubbet, samtidigt som ett desperat telefonsamtal till vår “emergency plumber” gjordes. I över 4 timmar skrubbade vi nedervåningen hyfsat fri från fekalier. Maken skrapade skitvatten mot avloppsbrunnen på toaletten medan jag försökte rädda skor och annat som stått i vattnet samtidigt som jag försökte hindra vatten att rinna in under golvet i vardagsrummet.  I hallen hade mycket skit satt sig i fogarna på klinkergolvet, dock inget en tandborste och (mycket) klorin rådde bot på. Hallmatta och vardagsrumsmatta fick slängas samt några andra småprylar, men i det stora hela hade vi nog ganska tur.

Det som återstår nu är att fastighetsmäklaren Shellabears som vi hyr av ska komma hit och avgöra hur mycket skada som gjorts på golven och heltäckningsmattan samt att rörmokaren ska komma tillbaka och försöka utröna vad som orsakade detta, något han inte kunde göra idag. Tydligen behövs ritningarna över avloppssystemet. Det skulle också vara skönt att få hit en saneringsfirma som kan göra ytterligare en genomgång av alla skrymslen och vrår där vattnet trängt in.

Även om det blev en skitdag i vissa avseenden så har jag och maken återigen visat prov på vilket effektivt team vi är när det väl gäller. En fantastisk tur är det också att vi inte är direkt kräsmagade utan kan ta reda på vår egen skit så att säga.

 

 

2 thoughts on “En undervåning fylld med skit

    • Ja detta vill vi inte vara med om igen! Fy fasen! Tycker fortfarande att både jag och huset luktar bajs 😎
      ________________________________

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s