Promenad på nudiststranden

Härom helgen tog vi en långpromenad på stranden, från Swanbourne Beach till Scarborough beach, en sträcka på 12 km. Det var en härlig och lagom varm dag, ingen brådska, bara ett mål; att ta sig till Scarborough för att käka middag. Stränderna här i Western Australia är utan dess like. Vi har varit över på östkusten och besökt några stränder, bland annat den berömda Bondi Beach, men inget slår det vi har här hemma i WA. Rena, orörda och icke exploaterade, kan inte bli bättre.

20180428_131102

Vi visste ju innan vi började gå att en liten del av sträckan skulle vara nudiststrand, inget som avskräckte denna familj dock. (Det visade sig att mer än hälften av sträckan var nudistparadis.) Inte så mycket folk, mest män, en del par. Några par som spelade volleyboll, många män som joggade på stranden. Nakna kroppar är vackra, framför allt kvinnokroppar. Nakna män som springer på stranden, tveksamt. Yngsta dottern var så less på dessa skuttande män att hon den sista biten borrade ner blicken i sanden, med kepsen djup neddragen.

Att bada naken är det bästa som finns, jag väljer dock att göra det med mina närmaste i stugan. Är inte tillräckligt oblyg? exhibitionistisk? opryd? för att söka mig till en nudiststrand och slänga av mig kläderna. Annat är det med maken. Dock behöll han kläderna på denna gång.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s