Would you rather…

Blev lite nostalgisk när jag hörde att de har ett nytt inslag i det radioprogram jag brukar lyssna på, “Would you rather”, där en ska välja mellan två omöjliga saker, lite som pest eller kolera.

När min lillebror S var liten älskade han att ställa frågor till oss kring olika dilemman. “Om du fick välja mellan att äta endast pasta eller endast ris i resten av ditt liv, vad skulle du välja?” Eller “Om du fick välja mellan att amputera ett ben eller en arm, vilket skulle du välja?” Underhållande för det mesta, mycket irriterande ibland.

Jag ler åt minnet nu och framför allt blev det komiskt när jag upptäckte att mina barn tidigt älskade att ställa mig inför samma typ av dilemman. I synnerhet bonussonen som dessutom är namne med min lillebror. Många långa middagsdiskussioner har hållits kring mycket intressanta och logiska frågeställningar och en hel del mindre relevanta. “Om du bara fick befinna dig i tre länder i resten av ditt liv, vilka skulle det vara?” eller “Om du fick välja mellan att dina fingrar skulle vara lika långa som dina ben eller dina ben lika långa som dina fingrar, vad skulle du välja?”

Gårdagens radioprogram hade följande fråga: “Would you rather get a paper cut between your fingers everytime you touch paper or bite your tongue everytime you eat something?”

Svårt val…

2 thoughts on “Would you rather…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s