Tråkigt beteende av vuxna människor

Idag på min pilatesträning var jag med om något jag själv aldrig har varit med om förut och som jag verkligen inte förväntade mig att vara med om i vuxen ålder. På reformermaskinerna bredvid mig placerar sig två stycken kvinnor i 30+ åldern som redan när de kommer in på passet är fullt upptagna av att prata med varandra och fortsätter in utan att vare sig hälsa på instruktören eller svara på min fråga om de ville ha maskinerna bredvid varandra (för då kunde jag flytta på mig).

Under passet fortsätter de prata och skratta högljutt med varandra och gör egna varianter på övningarna utan att lyssna på vår instruktör Laura. (Som skrattandes säger åt dem åtskilliga gånger med “Oh, you two..”) Även om hon lät liiite ansträngd vid de sista tillsägningarna. Ena kvinnan hämtar till och med mobilen under passet och börjar messa under övningarna.

Det blir så dags för sista övningen, vilken jag verkligen kämpar med, då den är ny för mig och ganska avancerad i form av balans och styrka.  Jag var tvungen att lägga till en bild, då det är helt omöjligt att förklara annars. Från den position som de håller på bilden ska du också sträcka ut benet du har mellan händerna, så att du nästan hamnar i en split och sen röra dig fram och tillbaka med hjälp av det andra benet. (Som står på en platta som är rörlig pga olika hårt spända fjäderspiraler i metall). Herregud vad svårt det var att förklara detta…

20170622_171943

Bild hämtad från http://www.corecincinnati.com

Vår instruktör väntar på att alla ska komma in i positionen (se ovan) innan hon ger vidare instruktioner. Jag är nog sist med att sträcka ut det bakre benet (jäklar vad svårt det var!) och hör då kvinnorna unisont säga “hon har inte sträckt ut sitt ben ordentligt”. Om mig, till instruktören. Jag blev så paff att jag nästan åkte i golvet. Vänder lite på huvudet åt kvinnornas håll (även detta nästan på bekostnad av ett nära möte med golvet) och säger lugnt “ja, det är inte så lätt för alla att hitta rätt position”. De tittar snabbt bort och fortsätter med sitt under viskande till varandra.

Vilket oerhört barnsligt beteende! Kan se dessa kvinnor som tonårstjejer, fällandes kommentarer till höger och vänster om folk i sin omgivning. Kanske inte med intentionen att såra eller göra någon illa, men garanterat med det som följd. Blir lite ledsen när jag tänker på det och på det faktum att de är vuxna kvinnor nu, som borde veta bättre.

Tur att det var jag som föll offer för deras klumpighet (illvilja?) idag eftersom jag inte alls tog åt mig. Jag var ganska stolt över att överhuvudtaget komma in i den positionen och hålla den i rörelse.

 

 

2 thoughts on “Tråkigt beteende av vuxna människor

  1. Men så omoget av dem! Kan förlåta tonåringar som inte vet bättre, men vuxna kvinnor som beter sig såhär ska skämmas.

    Du ska med rätta vara stolt över dig själv ❤

    • Ja, jag ser verkligen hur de förstört för många i sin framfart. Du borde testa pilates, superbra för att bygga upp coremuskulaturen, bra för oss svankisar 😘😘😘

      ________________________________

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s