Barfota is da shit

Jag har aldrig sett så många vuxna gå barfota som här i Perth. (Kanske kan våga mig på att generalisera och säga i Australien).  Visst bor vi nära stranden och att detta medför ett visst strandbeteende vad gäller levernet, men generellt så är aussiefolket väldigt kära i sitt barfotagående.

Barn som vuxna, spelar ingen roll. Du kan se en person i kostym handla barfota på Coles (motsvarande ICA eller Konsum). Eller en människa i mössa och dunjacka och jeans, men ändock barfota. Jag älskar att normen är barfota, att skor ses som optional. Pratar givetvis inte om arbetslivet eller om när en går ut och partajar på klubbar inne i city. (Där inte ens thongs aka flip flops är tillåtna).

Döttrarna älskar detta och tar varje tillfälle i akt att gå utan skor. Maken har mot sin vilja insett att han också gillar att vara barfota och har till och med kört bil barfota (vilket en ser hela tiden här). Det är ändå något befriande i detta. Fria fötter, inga strumpor, inget som skaver, inga plåster. Bara hud mot natur. Du behöver inte ens joggingskor, om du väljer att springa på stranden. En väldigt avslappnad inställning. Och billig. Shopping av skor händer nästan aldrig nuförtiden, om det inte rör sig om ett par nya Havaianas.

2 thoughts on “Barfota is da shit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s