Ålderstecken

Jag har inga problem att åldras. Jag välkomnar rynkor och tecken på att jag har levt. Ord som utan problem hoppat ur min mun och som jag faktiskt menat. Tills nu. Vet inte om det har med mitt faktiska åldrande att göra eller att jag numera har mer tid att upptäcka det, men lite panik får jag allt med jämna mellanrum.

Nya upptäckter:

  • Udda vita hårstrån på hakan.
  • Kan inte sminka mig utan superstarkt ljus och eventuellt en förstoringsspegel.
  • Kuddmärken i ansiktet kan sitta kvar hela förmiddagen.
  • Inte bara grått huvudhår utan grå strån som dyker upp lite överallt.

Laddade ner den populära face-appen som visar hur du ser ut som gammal. Ja, men det var ju riktigt roligt. Ser ingen skillnad på fotot. Raderade den värdelösa appen direkt.

Antar att det är nu det börjar, “the change”. Jag fyller ju faktiskt 45 år i september och börjar då resan mot 50. Problemet är att jag inte riktigt kan koppla ihop den person jag är med de siffrorna. Är det nu jag ska börja slänga mig med fraser som “Ålder är bara en siffra” eller “Du är så gammal som du känner dig”?

Känner mig lite förvirrad.

Ska i alla fall sluta titta på mig själv i förstoringsspegeln. (Men boka ny tid hos optikern).

2 thoughts on “Ålderstecken

  1. För nåt år sen fick jag ett vitt hårstrå på kinden, drog bort det och det kom aldrig tillbaka. Saknar det lite. 🙂 Just åldern ska en nog inte tänka på så mycket. Huvudsaken en mår bra och tar hand om sig. Sen är det ju inte alla som åldras med sådan snygghet som du! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s