Magi

Den 9 maj för 18 år sen står en nybliven mamma vid ett fönster på BB-avdelningen i den bunkerliknande byggnaden som utgör Huddinge sjukhus. Trött, men lycklig blickar hon ut genom fönstret medan hon fingrar lite på den vita, slitna landstingssärken. Hennes nyfödda dotter gnyr lätt från plastbaljan till säng, där hon ligger hopkrupen som en liten ostkrok under den smörgula nätfilten.

Snöflingor börjar sakta singla ner från himlen för att snabbt täcka den gröna kvadratiska gräsmattan på innergården. Snö i maj är så otippat att den nyblivna mamman nästan tror att hon hallucinerar.  Hon väcks ur sina funderingar av barnmorskan som kommer in i rummet och gör henne sällskap vid fönstret med förvånade utrop över det oväntade snöfallet.

Den 9 maj, 18 år senare singlar snön åter ner från himlen i ett Stockholm som är så redo för vår att fenomenet framkallar besvikna suckar.

För mamman till den nyblivna 18-åringen är det ren och skär magi.

2 thoughts on “Magi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s