Den gamla damen

Varje morgon när jag har lämnat tjejerna på skolan ser jag henne. Hon är på väg uppför den branta delen av Alfred Road, i riktning mot West Coast Highway. Hennes långa, gängliga kropp och gråa kortklippta hår påminner mig om min farmor. Den typiska skjortklänningen med en tillhörande gråblå kofta är också något min farmor skulle ha burit. Hon tar stora bestämda kliv med ryggen lät böjd för att matcha den branta backen. Den ljusblå tyghatten skyddar hennes ansikte från morgonsolen. Jag skulle gissa att hon är runt 80 år, kanske äldre. Jag undrar vart hon är på väg. Går hon samma runda varje morgon?

En förmiddag såg jag henne på Cottesloe Beach, vandrandes mellan skulpturerna på stranden. I sin skjortklänning, kofta och tyghatt. Hade hon gått ända dit? Skulle vara 4 km från den punkt jag såg henne i så fall. En ganska lång sträcka för en dam som är över 80 år. Någon morgon skulle jag vilja stanna bilen och fråga henne om hon vill ta en kaffe och prata lite. Det känns som om hon har massor av intressanta historier att dela med sig av. Jag skulle då berätta för henne hur imponerad jag är över hennes promenader. Jag vill också kunna gå uppför Alfred Road ända ner till Cottesloe Beach när jag är över 80 år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s