Kulturkrockar och normbrytande pedagogik

Fick läsa denna annons flera gånger innan jag förstod att den menade allvar och att den inte var ett tidigt aprilskämt. Det är snart regionsval här i WA och denna annons, som är betalad av en förälder som har barn på en skola i vårt område, uppmanar folk att inte rösta på Labor. Anledningen är att de stöttar ett program som jobbar med normbrytande pedagogik i skolor.

Denna förälder (och garanterat många med henne) är förfärad över att programmet bland annat lär barnen om transgenderism och att inte se heterosexualiteten som en norm. Att barnen blir uppmuntrade att vara sig själva och se bortom den binära indelningen pojke/flicka. Enligt föräldern skapar detta otrygghet och omoral.

Själv säger jag “halleluja!”. Det finns alltså program för skolor (här i WA) som ser bortom konservativa och stereotypa föreställningar och ger barn verktyg att skapa en jämställd värld och omfamna mångfalden i samhället.

20170307_092548

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s