Träning, ålder och längtan efter en fight

Vi är just nu inne i en testperiod vad gäller träningsformer. Vad vill vi göra (förutom cykla, springa och simma)? Maken fick ett presentkort på att testa fyra olika klasser på ett ställe som heter Pure Moves, så vi ska nu köra lite pilates i maskin (kallas reformer) och något som heter boxilates, en blandning av mattpilates och boxning. Ska bli väldigt intressant. Ännu mer intressant ska det bli att se hur redo jag är för ett intensivt boxningspass klockan 6 på morgonen. När vi körde bodypump i Sverige, 6.45 passet på morgonen, så kom alla dit nyvakna, gäspandes med rufsigt hår och halvöppna ögon. Här studsar alla in vid 5.45 och ser ut som om de har varit vakna i flera timmar, redo för ett härligt träningspass. Hur är det möjligt? Jag vill också studsa och se förväntansfull ut. Måste jobba på det.

Jag och dottern har signat upp oss på ashtangayoga och körde första passet i tisdags. Jag har ju yogat tidigare och har koll på själva schemat för rörelserna, men herregud vad jag har blivit stel!!! Alla saker jag tidigare kunnat göra låg djupt begravet någonstans. Jag fick en djup insikt under min förra yogaperiod och det var att jag har stora svårigheter med vissa positioner på grund av mina “Jan Guillouarmar”. Detta har jag förlikat mig med, men att jag skulle har problem med min vighet fanns inte på kartan. Är det nu åldern tar ut sin rätt? Är det nu jag ska grymta och stöna när jag reser mig från golvet eller försöker bända benen till något som liknar en lotusposition? Det enda jag lyckades hyfsat med var att sätta händerna i golvet och få ner hälarna i mattan i hundpositionen. Dottern är dock lycklig över att få yoga igen, så det är bara att bita ihop. Och andas.

Har också kollat upp olika boxningsgym för ett eventuellt medlemskap. Är så sugen på att sparras och köra “riktig” fight. Har alltid gillat träningsformer som inkluderar slag och sparkar och saknar våra boxpass med Carina på SATS fantastiskt mycket. Tror nog att jag kan få med mig maken på detta. Vi sparar ju faktiskt pengar på att köra träning och parterapi i ett.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s