Skam

Tonårsdottern har tjatat på mig att jag ska se denna nya Norska serie “Skam”, så de senaste dagarna har jag klämt 2 av 3 säsonger. Vad kan jag säga mer än att jag är helt såld!

skam

(Bild från http://www.denofgeek.com)

Nostalgisk och sentimental kastas jag tillbaka till min egen tonårstid fylld av dramatik och hudlösa känslor. Där allt var stort och viktigt och jakten på det egna sanna jaget aldrig upphörde. Där viljan att hitta samhörighet och kärlek genomsyrade många av ens beslut. Jag hade behövt en liknande serie när jag var tonåring, som jag hade kunnat analyserat och diskuterat med mina kompisar. En serie där de eviga tonårsfrågorna nyanseras och anpassas till den tid vi lever i nu och där tjejerna tar plats och är starka och självständiga. Där inte bara en kvinnlig karaktär porträtteras, utan där mångfalden ger oss chansen till en mångfasetterad identifikation. Jag är glad att mina döttrar får ta del av denna fantastiska serie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s