Livet i Oz – en uppdatering

Varför har jag inte sett några Dugites (giftormar), då bror och svåger såg flera under sitt besök här? Orättvist! Trots faran som lurar är det fascinerande med alla giftiga djur. Ens beteendemönster har definitivt förändrats och vi är mycket mer uppmärksamma på vad som kan finnas omkring oss. Spindlar, ormar och hajar är ju ständigt närvarande, så det går ju inte att gå omkring och vara rädd hela tiden, bättre att gilla läget. Dock kämpar jag med magontet när dottern är ute på sin livräddningsträning. Som svägerskan sa: “du ser ju bara rapporter om de taggade hajarna, tänk alla som inte går att spåra…” Under de senaste veckorna har det varit en hel del tigerhaj som lett till att våra stränder har stängts tillfälligt. Släkten fick vara med om hajalarmet som gick på när vi var och badade, vilket fick det att pirra lite extra i magen.

Sommaren har inte varit lika varm som förutspått, den där långa perioden med konstant 40 grader har inte infunnit sig (till min stora glädje). När släkten var här hade vi två dagar med 43+, vilket var outhärdligt. Inte ens stranden är en höjdare i det läget. Jag har dock märkt att jag anpassat mig så sakteliga till värmen och sitter faktiskt och fryser på kvällarna när det går ner mot 25 grader. Fleecetröja och långbrallor på, helt otroligt! Kommer jag att gå omkring i min svenska vinterjacka när vi närmar oss juli?

Att dottern låter som en riktig Aussie efter 7 månader här är inte så konstigt, men tydligen har jag också lagt mig till med en språkmelodi som är typisk för Perth. Intressant. Vad kommer att hända med mitt brittiska uttal…

Jag tror att vi har vant oss vid alla matvaror här nu, även om bristen på variation av ost (varför äta annat än cheddar?) har resulterat i att jag knappt äter ost och bröd längre. (Saknar lingongrova och annat grövre bröd!!) Baka själv? Nja… Däremot lyxar vi oss med färska bär och god frukt. Mangon är ljuvlig och tydligen är avokadon helt underbar. (Förbannade allergi!)

Att ha ständig närhet till havet är något jag kommer att sakna oerhört när vi flyttar hem till Sverige. Det är en sådan energipåfyllning att tillbringa tid på stranden, cyklandes längs med eller bara åka hem med bilen via Marine Parade. Vilken tid på dygnet det än är så blir jag lycklig av att se dessa turkosa vågor och känna doften av sand och hav, helt klart beroendeframkallande .

5 thoughts on “Livet i Oz – en uppdatering

  1. Detta jul och nyår var underbar!! och upplevelsen svåra att matcha någon annanstans (säkert felstavat) i värden. Ormar, spindlar… och hajar inkluderade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s