Vi är hemska människor

Igår under vår storstädning fick vi vara med om ett fascinerande och skrämmande möte. Lillasyster hade precis avslutat en storstädning av sitt badkar och jag skulle ta ner duschdraperiet som vi hade hängt upp över stången. Ned faller/hoppar en Huntsman spider. De är väldigt stora och håriga. Verkligen stora. Och håriga. (Fotot nedan är dock inte det vi tog, men väl en exakt likadan spindel.) Jag som trodde att dessa spindlar var vanligast på Östkusten hade inte räknat med att överhuvudtaget stöta på en Huntsman här i WA, framför allt inte hemma i vårt hus.

Image result for huntsman spider perth              Bild från http://www.watoday.com.au/

De är kända för att vara supersnabba och kan hoppa snabbt åt sidan om det behövs. De är inte giftiga, men deras bett gör tydligen rejält ont. Jag försökte påkalla makens uppmärksamhet samtidigt som jag höll koll på spindeln i badkaret. Vad skulle vi göra? Maken kom med flugsmällan och innan vi egentligen hade tagit något beslut drog han i med världens kraft och ja, inte mosade spindeln, men i alla fall dödade den efter två rejäla smällar. Först kändes det skönt att den var tillintetgjord, chocken av att se en sådan stor spindel i ens hem var enorm och kan få vilken orutinerad svensk som helst ur balans.

Men, efter en stund fick åtminstone jag världens sämsta samvete. Vi skulle ju givetvis ha hämtat en låda och fångat den för att sedan släppa ut den, antagligen långt bort från vårt hus, men ändå. Grejen är ju att den inte är giftig, vilket är en viktig faktor för mig, plus att den faktiskt känns mer som ett litet djur tack vare dess storlek. Usch vad jag mådde dåligt hela kvällen. Inte bättre blev det när jag tänkte på hur storasyster hade reagerat om hon visste, hon skulle aldrig förlåta mig. Nästa gång jag ropar “Huntsman” ska maken hämta handskar, låda och lock och gemensamt ska vi göra det rätta.

Imponerande är att lillasyster inte hade några problem att använda sitt badrum efter detta, hon till och med hoppade in i duschen i morse. Bra terapi! Fascinerande är också att min dotter sett både Red backs och en Huntsman under sina 6 månader här, medan granndottern inte sett några av dessa under sin livstid här i Oz.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s