Jul, jul strålande jul…

Nog strålar det alltid, från solens varma sken. Temperaturen börjar ligga alltmer kring 30 och uppåt, svetten lackar och alla jublar över att sommaren äntligen är här. Själv försöker jag greppa att det snart är jul, vilket inte fungerar så bra i detta klimat. Vi har pyntat med julstjärnor från Ikea, och tomtar från Target. Till och med inhandlat en ljusstake som får fungera som adventsstake (som vi dock glömmer att tända varje söndag.) En ljusslinga som går på solljus, ska upp i trädgården, likaså en ren som lyser. (Inte min idé). Nästa vecka när kusinerna kommer så klär vi granen. Allt detta borde ju trigga någon form av julkänsla? Not so much. Mumsat pepparkakor har jag gjort och jag har planerat att baka lussebullar. Ingen glögg dock i denna hetta, men väl rensat Ikeahyllorna på julmust eller “Swedish festive drink” som det heter här. Jag har sett en julpjäs och lyssnat på julsånger när jag botaniserat i butikerna efter julklappar. Men allt som närmar sig en julkänsla blir som bortblåst när jag får syn på det turkosa vattnet, hör kakaduorna väsnas i träden och känner svetten rinna nedför pannan. Vet inte varför jag ojar så mycket över detta eftersom jag inte direkt är känd för att vara en julfantast. Börjar jag bli gammal och sentimental månntro? Nästa steg är väl att börja gilla julmust också.

20161208_181643

2 thoughts on “Jul, jul strålande jul…

  1. Kan inte annat än hålla med, det är omöjligt att hitta julkänslan i 30 graders värme. Den känslan kräver mörker som lyses upp av tända ljus och julbelysning och allra helst ett vitt snötäcke som glimmar i mörkret. ☺️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s