Silverfoxy

När jag var hemma i Sverige i september hade jag bokat in en tid för klippning och färgning hos min fantastiska frisör Natalie. Jag hade längtat så mycket efter att få bli av med de silvriga och grå hårstrån som spridit sig som ogräs över min hjässa. Jag lämnade salongen nyfriserad men med samma hårfärg. Övertalad och övertygad (?) om att min färg var så snygg som den var.

Kände mig först lurad. Och gammal. Inget får en att känna sig så ålderdomlig som en grånande skalp. Komplimangerna haglade dock och alla höll med om att det var rätt beslut. Den mentala processen växte till sig, i takt med de grå stråna och en viss acceptans började så smått infinna sig.

När jag för någon vecka sen gick till en ny frisör här i Perth blev flera i salongen till sig över min hårfärg och undrar om det var min egen? De förklarar för mig att många betalar dyrt för att få den nyans jag har….(inget skämt!)

Eftersom jag aldrig har fått så många komplimanger för en hårfärg  (och jag har haft många!) så har jag nu både accepterat och insett att detta är en tillgång som bör uppskattas.

Härmed har ett nytt skede börjat i mitt liv, den som en silverfoxig lady.

20161026_145946

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s