Grejen med toapapper

Varje gång jag har varit ute på resa så är jag överlycklig  över att få komma hem till det bästa toapappret i världen. Kanske låter det som en banalitet, men ett redigt toapapper ska aldrig underskattas. Under mina resor runt om i världen har jag varit med om att göra både nr 1 och 2 utan papper (ska inte gå in på några detaljer, men att vara uppfinningsrik är ett måste.) Så, egentligen borde jag väl vara nöjd med att det finns toapapper, punkt.

När en då blir lite kräsen och börjar analysera dessa lager av papper baserat på färskmassa, uppstår många tankar och åsikter. Varför är det så att alla toalettpapper, förutom det svenska, har en förmåga att fastna i smulor efter torkning? Nej, förlåt inte det där glatta bakpapperliknande toalettpappret som jag har stött på i Frankrike, det fastnar ingenstans och inget på det.

Jag har under min tid här i Perth botaniserat bland utbudet på toalettpapper och hittat en sort (dyr förstås) som hyfsat lever upp till min standard. Det är dock inte perfekt, så frågan är om jag ska sluta leta och nöja mig, eller fortsätta mitt korståg?

En annan intressant iakttagelse är detta med storleken på arken och hur den standardbredden varierar mellan länder. Och de sista väldigt relevanta frågorna, finns det någon som river av ett ark i taget vid torkning och varför är Sverige en av de länder som använder mest toapapper i världen? (Borde ju inte vara så med tanke på kvaliteten…)

Over and out.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s