Surfandet alltså!

Det är helt fascinerande med detta surfande som så enormt många människor sysselsätter sig med här. Det är verkligen inte den stereotypa bilden av surfare du stöter på (tänk surferdudes från Kalifornien) utan det är ALLA åldersgrupper och ALLA typer av människor, vilket är fantastiskt. När en rör sig längst med stranden, vilket jag har gjort nu under många veckor och under olika tider på dygnet, så ser en alltid ett gäng surfare där ute. Jobbar inte folk? Tar de ledigt för att surfa? Lunchsurfar de? Jag är så nyfiken! Jag tänker bara på allt besvär det måste vara att åka iväg och surfa över sin lunchtimme. Ta sig till havet. Dra på sig våtdräkt, få med alla grejer ner till vattnet och sen sitta och vänta på de perfekta vågorna. Tillbaka till bilen, på med kläder (över saltindränkt kropp och hår) och sen tillbaka till jobbet. Verkar ju vara värt det i alla fall.

Älskar människors inställning till stranden och havet generellt och hur det alltid är fullt med folk som utövar alla möjliga aktiviteter på och längs med stranden. Utegym finns det gott om, så även lekplatser. Igår när jag cyklade ner till Port Beach, som ligger i Fremantle, var det fullt med pensionärer (som var där individuellt och inte i grupp) som antingen simmade eller körde någon form av styrketräning på stranden. Underbart! Nu när värmen och sommaren kommer verkar folk skynda hem efter skola och jobb för att kunna ta sig ett dopp, surfa lite eller bara hänga med en glass på stranden. Vilket underbart liv!  Jag verkligen känner att denna sommar kommer att innebära att vi bor på stranden, bohemiskt klädda och med de obligatoriska flip-flopsen (thongs ni vet…) på fötterna.

Life is good.

2 thoughts on “Surfandet alltså!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s