Husinspektion och dårskap

Listan på allt som ska städas och fixas inför husinspektionen kom för några veckor sen. Idag är det inspektion och igår började vi städa. Eftersom jag har varit sjuk i veckan har inte städning varit min prioritet. Maken och dottern har fått dra sitt strå till stacken och det som var kvar att städa när jag vaknade imorse var köket.

Jag låg i sängen och lekte med tanken att strunta i städningen. Utmana mitt kontrollbehov till max och bara låta det ostädade (men ändå hyfsat rena) köket bli inspekterat ändå. Jag förflyttade mig till soffan och började se på presidentdebatten mellan Trump och Clinton. Debatten lockade bra mycket mer än en städning av köket. Klockan var 9 och mellan 11 och 5 skulle inspektionspatrullen dyka upp.

Klockan 10 kunde jag inte hålla tillbaka den smygande paniken utan sprang ner i köket och gnuggade hela köket gnistrande rent med hjälp av alla microfibertrasor som jag inhandlat. Så mycket för att släppa på kontrollen och leva lite…. farligt (??) Jag sprang också runt i alla badrum och gned med trasorna över allt som kunde bli lite blankare. Även tvätthon i tvättstugan gnuggades blank. (Håller jag på att förlora förståndet?)

Nu är klockan 11.30 och jag hoppas att de kommer snart. Jag vågar inte röra något innan de kommer. Jag vill att allt det gnistrande i kök och badrum ska förbli så tills inspektionen är över. Dock är jag hungrig och vill snart äta lunch. Dagens dilemma. Jag kan inte lämna huset för att äta lunch, men inte heller vill jag ställa till med matlagning i det spegelblanka köket. Flingor och mjölk kanske är lösningen, men då måste jag spola i den polerade diskhon när jag sköljer ur den smutsiga skålen. Vi kanske har engångstallrikar hemma?

Jag har förlorat förståndet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s