Hemma och hemma

Vi är hemma i Perth efter två intensiva men underbara veckor hemma i Sverige. Så många känslor. Så många älskade människor som vi har hunnit träffa. En energi- och kärlekspåfyllning som kommer att räcka länge. Tur att det är så lätt att hålla en nära kontakt via det oumbärliga Internet. Det enorma fysiska avståndet på 13 465 km känns inte lika läskigt längre.

Det är så märkligt att två ställen på jorden kan kännas som hemma. När vi klev in i vår fina lägenhet i Stockholm kändes det lite främmande och det luktade inte som det brukade. Plötsligt hittade jag inte i lådor och skåp och sängen kändes annorlunda. Hemma, fast ändå inte.

När vi var på väg hem från vår Stockholmsvistelse funderade jag över hur det skulle kännas att kliva in i vårt hus här i Perth. Framför allt detta med lukter är fascinerande och jag blev så glad när jag kände att det luktade “hemma” när vi trötta och jetlaggade snubblade in i huset.

Att köra över Stirling Bridge i Fremantle, på väg hem från flygplatsen kändes lika hemtamt som att köra över Liljeholmsbron i Stockholm, vilket kändes härligt. En måste ju kunna ha flera “hemma” under ens livstid och kanske också flera stycken samtidigt. Att vi tänker hemma om både Perth och Stockholm är ju något positivt och gör det lättare att vara borta från det ena hemmet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s