Men, va fan!

Varje dag i Channel 9´s nyhetsmorgon ingår ett avsnitt som heter “Mixed grill”, där två personer får diskutera några aktuella frågor under ca: 5 minuter. Idag var dessa två annonser från en Österrikisk restaurang i Sydney på tapeten.  Mannen och kvinnan som diskuterade huruvida dessa annonser var sexistiska eller inte (???) kom fram till att de var hemska och förnedrande.

Dock tyckte kvinnan att de ändå såg lite “roliga ut” och att hon nog kunde tänka sig att gå dit och äta. Hon fortsatte sen att prata om att den här restaurangen har speciella “ladies portions”, vilket hon tycker är toppen. Jag sitter helt förstummad och tänker stilla att nu borde hon nog hålla käften. Icke. Hon vänder sig till mannen och förklarar att “alla kvinnor vill ha mindre portioner” och fortsätter “nu behöver vi inte hålla på och beställa barnportioner hela tiden, vilket är så pinsamt” Mannen protesterar och säger att det inte alls stämmer och den manliga reportern som intervjuar dem säger att han minsann beställer barnportioner ibland.

En sådan konstig diskussion kring riktigt viktiga frågor. Skratta eller gråta?

sexist-adssexist-ads-fathers-day

5 thoughts on “Men, va fan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s