Pinsamma föräldrar

I lördags skulle vi cykla ner till livräddningsklubben med grannarna för att skriva in lillasyster i klubben. Klockan 8.45 ska vi träffas utanför vår grind för att ge oss iväg. Sen gammalt är jag inte den mest frekventa bäraren av cykelhjälm (hatar det!) och brukar endast använda hjälm när jag “träningscyklar” det vill säga kör som en idiot i lite högre tempo. Maken är dock duktig med hjälmanvändandet, även om han inte heller är så förtjust i denna “accessoar”.

När vi står på garageuppfarten och fixar med våra cyklar ser jag grannarna göra samma sak på andra sidan gatan. Jag upptäcker då att pappan i familjen inte har cykelhjälm på sig. “Ok”, tänker då denna smarta mamma, “då behöver jag inte ha på mig min”. “Inte jag heller”, säger den lika smarta pappan. Trots dotterns protester (som har sin hjälm på sig) springer jag in med min och makens hjälmar och kommer tillbaka precis när grannarna står utanför vår grind.

Efter att ha hälsat frågar pappan i familjen (som nu har cykelhjälm på sig) om vi vill låna hjälmar, eftersom vi inte verkar ha några egna….Så pinsamt! Jag stammar fram att vi faktiskt har egna hjälmar, men vi tänkte att vi inte behövde ha dem på. (Hur idiotiskt lät inte det?!?) “Jo”, det behöver ni svarar han lugnt, “det är lag på det”. Ridå.

Jag hämtar våra hjälmar, ler lite fånigt mot grannpappan och försöker undvika dotterns blick (som nog inte är välmenande). Hoppar upp på cykeln och ger järnet uppför backen.

Ansvarsfulla föräldrar. Not so much.

5 thoughts on “Pinsamma föräldrar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s