Att känna sig hemma

När du inte reflekterar över att det är Bunnings och inte K-Rauta de gör reklam för mellan tv-programmen. När du inte ens tänker på att du kör på “fel” sida av vägen. När du hör maken förhöra dottern inför fysikprovet (på engelska eftersom det är enklare) och först inte märker det. När du inte bryr dig att alla har skor på sig inomhus. När du tycker att det är helt normalt att ha en barbecue (för blivande livräddarkids) mellan kl. 9 och 11 en lördagsmorgon. När du tycker att det som ska föreställa ostkrokar inte smakar så pjåkigt. När du inser att du ser ut som resten av kvarterets mammor med träningskläder och en kaffe i handen. När du hellre kommer hem till släckt än tänd utebelysning för att du inte vill “mata spindlarna”. När du ständigt går med solglasögon utomhus. När du plötsligt har koll på regionala kändisar. När du tänker att det nog räcker med flip-flops som skoalternativ i sommar. När du resonerar att det faktiskt är större risk att du dör i en bilolycka än en hajattack. När du plötsligt hamnar på motorvägen och tycker att det är läskigt att köra i 100. När du följer samma tv-serie som alla andra och kan bidra med åsikter. När du äter middag kl. 17 en lördagkväll (eftermiddag?) utan att tycka att det är konstigt.

5 thoughts on “Att känna sig hemma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s