Cykeläventyr och ont i rumpan

Jag och min härliga mountainbike håller på att utforska Perths alla områden och utkanter. Väldigt spännande. Jag har laddat ner cykelkartan från transperth, eftersom jag helst cyklar där det finns någon form av cykelbana. Det visade sig dock att den inte alls stämmer, så vid senaste cykelturen fick jag kryssa mellan bilar vissa bitar, vilket inte alls var kul. Tur att vänstertrafiken sitter i ryggmärgen nu i alla fall…

Några saker en glömmer bort i cykelivrandet; Perth är VÄLDIGT kuperat. Uppförsbackarna är mördande! När en sen tänker sig vila i en eventuell nedförsbacke  (uppförsbackarna är i majoritet hur det nu kommer sig??) drabbas en av antingen kraftig motvind eller sidovind. Bra träning förvisso eftersom benmusklerna får göra sitt yttersta.

Min senaste runda slutade på 3 mil, mycket tack vare (?) på grund av (?) mina felcyklingar. Det mest pinsamma var nog att jag två gånger cyklade vilse i Perths fantastiska King’s Park. Den är “bara” 4 km2 stor, men tydligen tillräckligt komplicerad för att cykla vilse i.

För att göra det ännu mer pinsamt ska jag köpa en midjeväska också. Var ska jag annars ha mina pinaler när jag trampar mig genom omgivningarna? En annan fundering är den förbaskade sadeln. Varför ska den vara så extremt minimal? Min stora rumpa får knappt plats!! Går det att köpa ett vadderat sadelskydd som förebygger rumpsmärtan? Kommer de att förstå vad jag menar i sportbutiken?

Cykel med väldigt liten sadel.

20160825_150734

 

12 thoughts on “Cykeläventyr och ont i rumpan

  1. Inte bättre med bredare sadel. Dock ska bredden vara efter sittknölarna och inte rumpan bredd. Det är också skillnad på herr och damsadlar, för att inte några ädla delar ska domna bort. En bra cykelbutik ska kunna detta. Investera i vadderade cykelbyxor istället.

      • Något har man i alla fall lärt Sara. Om det är en standard sadel så är den högst troligt för bred. Ellerför rak och lång. Beroende på vart du får ont. Domnar skinkorna är sadeln för bred. Domnar andra saker får man kolla på en delad sadel eller DN med dropp på. Skulle börja med bra cykelbyxor. Och sen se vart det är det gör ont.

      • Det är tydligen en hel vetenskap det där med sadlar och cyklar. Får du ont i sittknölarna kan det också vara sittställningen som spökar. Dvs att du sitter för rakt och tillbakalutat. Testa att sänka styret så att det är i våg med sadeln.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s