I have “a guy”

Ni vet när de i filmer pratar om den där killen som en alltid kan ringa om det behövs hjälp med något. “I have a guy who…” Nu har jag en sådan. Fast en gammal gubbe snarare. Idag ska han spraya mot “red backs”. Men det är bara att höra av sig om vi behöver hjälp med annan ohyra. (Vilket jag verkligen hoppas att vi INTE behöver!)

Han började med att visa mig olika spindelnät i trädgården och vilka spindlar de tillhörde medan han babblade oavbrutet på mycket grötig och otydlig australiensiska. Jag följde efter och försökte lyssna så intensivt jag bara kunde. Detta är ju livsviktigt.

Jag har nu lärt mig hur red backs spindelnät ser ut, vi hade tydligen några i trädgården. Dessutom måste vi köpa en spray för att behandla utemöblerna. Red backs gillar att mysa under stolar och bord. Toppen!

Han ville att vi skulle återkomma i början  på november, då är det som värst och en ny sprayning kan behövas.

Lita på att jag ringer.

Precis när han skulle gå, ropar han och vinkar till mig att följa med. “You have bindies” säger han och pekar på gräsmattan framför vår grind. Jag ser ut som ett frågetecken, men hukar med honom framför gräset och försöker desperat se vad han menar. Han går på om hur ont det gör, att jag borde behandla gräsmattan, att de sprider sig lätt, för att sedan hela tiden återkomma till vilken smärta det är när en får dem på benen? Fötterna?

Jag står fortfarande helt clueless kring dessa bindies, men tänker att det måste vara något vedervärdigt med tanke på hans upprördhet. Jag springer snabbt in och googlar på dessa hemska djur och får upp bilder på taggliknande växter (!) som växer i gräs och som är mycket smärtsamma att trampa på.

Jag hittar också uttrycket “You’re not yet Australian until you’re more scared of bindies than redback spiders….”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s