Besatt av OS

Jag bestämde att skjuta på skrivandet tills OS är över, så tekniskt sett har jag fortfarande semester. Det är lätt att bli besatt av varenda jäkla sport när det finns tid att se allt (nästan). Eftersom maken är bortrest och lillasyster är i skolan så finns mycket tid att ägna åt detta evenemang. Visst skjutsar jag till skolan och lagar middag, men i övrigt är allt annat pausat. Lite tråkigt är det dock att sitta själv och titta, saknar maken vid min sida. (Lillasyster är måttligt intresserad.)

Det tråkiga (och intressanta) är att jag nu måste se OS ur Australiens synvinkel. Det vill säga det som Channel 7 väljer att visa. Visst visar de alla finaler, men i övrigt är det väldigt vinklat utifrån australiensiskt deltagande. Såklart. (Jag får vissa flashbacks till OS i Atlanta 1996 då jag bodde i Spanien och såg timtals av judo och cykling.)

Aussievinklingen har förvisso gjort att jag har följt all beachvolley slaviskt och likaså basket och till viss del landhockey och segling. Simningen var ju given då många svenskar deltog, men i övrigt har vi inte så många idrotter gemensamt med Australien, där vi dessutom är på samma nivå. (Om vi nu låtsas att vi har samma bredd i vårt simlandslag).

Härom natten såg jag Stenson spela golf till kl. 3 på morgonen och imorgon (lördag) ska jag stiga upp kl. 4.30 för att inte missa fotbollsfinalen. Det ska bli så spännande!!!

Tur att jag har en espressomaskin.

Och en förstående familj.

Och all tid i världen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s