Rottnest Island

2 mil utanför vår kust ligger denna lilla pärla. 19 km2 naturreservat som vårdas ömt av de 200 bofasta och andra som är engagerade i öns bevarande. Vi ditresta turister gör allt för att rätta oss efter alla förhållningsregler.

Djur- och växtlivet skulle göra vilken biolog som helst grön av avund. Jag och äldsta dottern var mycket imponerade av allt vi fick uppleva. En annan försökte dock hänga med i guidens snabba beskrivning av flora och fauna under rundturen, men stupade ibland på bristande kunskap om djur- och växtnamn på engelska. (Skämmas får jag!!)

Om en är ute efter lyxboende så är det fel plats att åka till. Det finns baracker att hyra och några hyfsat moderna rum på öns enda hotell, men allt är mycket spartanskt och enkelt. Ön befolkas också av 10 000 quokkas, ett litet pungdjur som ser ut som en blandning mellan känguru och bisamråtta. De är överallt på ön, utomhus som inomhus. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att de är gulliga eller inte. (Det är inte gulligt att ha dem springandes runt fötterna på restaurangen i alla fall.)

Jag och storasyster hade världens mysigaste minisemester där, vinterväder och lågsäsong till trots.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s