Spindel- orm och hajrapport

Eftersom så många undrar hur det går med alla farliga djur här i Australien så kommer här en liten rapport.

  • Spindlar har vi sett en del, i olika storlekar och former. Vi har dock inte sett någon red back spider…ännu. Fick tips i fredags av några kollegor till maken att vi MÅSTE köpa den spray en använder till att mota bort dessa giftspindlar. Tydligen är den jättevanlig i trädgården och runt huset, så en ska spraya runt alla fönster och dörrar (utomhus) och under bord och stolar där de trivs att vara. Det där med att göra rent huset från allt spindelnät är ett äventyr i sig, speciellt när vi bor i ett mycket högt tvåvåningshus. Hur ska vi nå att ta under taknocken (som alla säger att en ska göra??). Får väl köpa en till “teleskopsspindelvävsborste” (fritt översatt) för utomhusbruk. Ska bli spännande att se om vi stöter på en liten red back. Som någon sa i fredags “Är du vuxen är det ingen fara med giftet…”
  • Ormar har vi inte stött på, men jag har läst på en hel del om de som finns här i Perth och WA. Vi har fått tips att inte röra oss i vegetationen på sanddynerna där den mycket giftiga ormen Dugite befinner sig. I övrigt så tror jag att jag följer de väldigt frekventa varningsskyltarna för orm en ser ÖVERALLT. Jag har även tagit reda på numret till ormfångarna i Perth. Det kan ju hända att de kommer in i trädgården eller gud förbjude, huset.
  • Hajar finns det gott om och även andra mindre trevliga havsdjur. Jag följer slaviskt sharksmart.com.au och har laddat ner en beachsafe app. Jag har koll.
  • I övrigt har vi haft en liten invasion av svartmyror som bosatte sig under och i soffan i tv-rummet.Tydligen hade “någon” tappat några cheddarpopcorn under soffan. (News alert för alla svartmyror som befann sig under våra stenplattor i trädgården.) Myrdosor och myrr tog dock hand om detta.Samt att snacksandet i tv-rummet måste ske under oerhört kontrollerande former.
  • Gråsuggor har vi gott om, mest utomhus.
  • Till slut kan det rapporteras om en del olika kryp som flugor, baggar och andra oidentifierade insekter som befunnit sig i och utanför hemmet. Dock helt ofarliga. Tror vi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s