Havet

Jag är ingen duktig simmare, har aldrig seglat eller surfat eller tillbringat somrarna på någon båt. Men jag älskar havet. Från stranden. Möjligtvis från någon båt. Den respekt som jag har för denna urkraft är enorm. Samtidigt är dragningskraften magisk. Jag vill vara där på toppen av vågen, glida med strömmen och känna ruset. Kommer tyvärr aldrig att hända. Jag är alldeles för rädd. Inte bara för havets kraft utan också för det som finns där under. I alla fall här i Australien. Skulle älska att paddelsurfa nära stranden. Typ så nära att jag nästan tar i botten. DET skulle jag fixa.

Lillasyster ska börja träna i North Cottesloes Life Saving Club, vilket känns jättebra. Dels är det fysisk träning både i och utanför vattnet, dels lär de sig allt som har med havet och livräddning att göra. Jag kommer att känna mig så mycket lugnare när jag är och badar med henne. Mest för hennes egen skull, men med sin träning kommer hon ju att kunna livrädda mig också. (Om jag skulle gå på grund där vid stranden med min paddleboard.)

Hittills har vi mest tillbringat tid vid strandkanten. Vågorna har varit alldeles för höga och på vintern finns det inga livräddare ute på stränderna, vilket gör det extra läskigt att slänga sig i. Vattnet är alldeles för kallt för australiensarna, men som svensk viking är det inga problem. Dock har vi införskaffat våtdräkter till tjejerna om det skulle behövas. Nu väntar vi bara på att vågorna ska bli lite lugnare så det blir vinterbad.

20160715_152307

20160623_162545

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s