Husinspektion

Imorgon kommer förmedlingen som hyr ut huset till oss för att göra en husinspektion. Vi har fått en lista på allt som ska vara i toppskick och städat. En lång lista. Allt från “inga fingeravtryck på strömbrytarna” till “putsade fönster”. Putsade fönster. Moaahaaahaa. Har de sett hur många, stora och högt belägna fönster vi har??? Det har de ju givetvis, men inte tusan tänker jag (eller den som vi skulle hyra in) stå och putsa alla fönster för en jäkla husinspektion, då de dessutom inte var putsade när vi flyttade in.

Tyvärr hörde jag i fredags av ett gäng damer att de är OTROLIGT nitiska vid dessa inspektioner. De går och stryker fingret över minsta lilla elkontakt och kollar allt. Om vi inte kan bevisa att det var skitigt när vi flyttade in är det inget att göra.

Så, i dagarna två (nästan) har det putsats och fejats till förbannelse här hemma. Så rent som det är nu var det definitivt inte när vi flyttade in. Så här rent har vi inte ens haft det hemma i lägenheten. Med viss reservation för de där förbaskade heltäckningsmattorna som aldrig verkar bli helt rena. (Trots den fantastiska carpet cleaner maskinen vi har köpt).

Så utmattad som jag är efter allt skurande (varför blir aldrig det rostfria i köket helt perfekt?) finns det en överhängade risk att jag kommer att ge en snyting till första bästa inspektör som kommer med en anmärkning. Just sayin´

 

5 thoughts on “Husinspektion

  1. Känns ju väldigt onödigt… Räcker det inte att de inspektera huset då ni flyttar ut? Jag menar, om ni vill leva i smuts nu måste ni ju få det. Konstigt.
    Håller tummarna för att ni får “med beröm godkänt”. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s