Laktosfritt tack!

Efter att ha bott här i drygt 3 veckor kan jag konstatera att utbudet av laktosfritt inte är det bästa. Kan ju hända att jag har missat någon affär med specialsortiment, men i de affärer som motsvarar våra Ica och Coop finns endast mjölk och yoghurt och en del ost som är laktosfritt. Det jag framför allt saknar är laktosfritt på produkter som grädde och crème fraîche. Det beror väl såklart på mitt inkörda sätt att laga mat, kanske dags att tänka om och strunta i dessa produkter helt och hållet.

Andra produkter som jag redan (!) saknar är Bregott, Kavli mjukost och en riktigt lagrad härlig Grevé. Jag kommer antagligen att sakna OLW´s dill och gräslökschips också vad det lider. Dock finns det massor av andra varor som är betydligt godare än hemma i Sverige, ta bara alla frukter och grönsaker!

Att gå i matvaruaffärer utomlands är för övrigt en ren och skär njutning. Love it!

2 thoughts on “Laktosfritt tack!

  1. Ja, du får nog tänka om. Har de sojaprodukter?
    Bregott hade jag ständigt i resväskan när vi flög. Beordrade alla gäster att ta med det också… Ni har lite längre resväg…
    Du kommer säkert tom sakna cheese doodles vad det lider 😁

    • Ja, vi kör en del soyaprodukter redan. Vill inte chansa med mat i resväskan, de är lite kinkiga med att ta in mat i det här landet 😉 Ja, ostkrokarna glömde jag!!! ________________________________

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s