Vänliga och hjälpsamma

Perthborna är mycket vänliga och hjälpsamma och det känns som att det nog är typiskt Australien i stort. (Även om det är viktigt att påpeka att detta är WA (Western Australia)…
Jag börjar vänja mig vid att hälsa på alla när jag går på min morgonpromenad och ibland till och med utbyta några meningar om vädret eller vad en ska göra. Jag har också vant mig vid att småprata om ditt och datt med kassapersonalen i affärerna jag besöker. Igår lärde jag mig att en säger hej då och tack till busschauffören när en går av bussen. Alla gör det. Hur trevligt är inte det?

Det är extremt lätt att få kontakt med människor, vilket vi inte är bortskämda med i Sverige. Trots att vi bara bott här i 2 v, så har vi redan startat upp ett “hämta-lämna-på-skolan” samarbete med grannarna, som har sin dotter i samma klass som E. (Vad är oddsen att den E får bäst kontakt med i klassen bor tvärs över gatan?)Pappan i familjen skulle också ringa och kolla när det är upphämtning av grovsopor, eftersom vi inte blivit av med våra otaliga Ikeakartonger.

När E föll i trappan på en restaurang i lördags och skrapade upp både knä och ben rejält var flera ur personalen där direkt och lappade ihop och pysslade om henne. Hon fick önska sig vad som helst från efterrättsmenyn och vi blev bjudna på varsitt glas.

Saker som får en att trivas.

Nu ska jag bara lära mig att jag inte behöver vara offensiv i trafiken. Alla kör lugnt och släpper fram varandra överallt, ingen stress. No worries!

6 thoughts on “Vänliga och hjälpsamma

  1. Låter som ett härligt trevligt land att bo i. Ja, om vi bortser från spindlarna och alla andra kryp. Hur är det på spindelfronten förresten, sett nåt farligt än?
    Förresten så var det en karl som tackade och sa “Hejdå” när han klev av bussen jag åkte på för nån månad sedan. Alla kollade konstigt och skrattade lite smått åt honom, nu förstår jag att han troligtvis var från Australien. 🙂 Kramar till er ❤

  2. Låter helt underbart att leva där!! Längtar sååå att få se er och uppleva detta fantastiska land!! Några månader kvar!! 😀

    Kramar från Andra sidan jorden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s