Skolrapport

Två gånger har jag varit på lillasysters nya skola, Shenton College. (Om vi inte räknar varje lämning och hämtning utanför…) Första gången var när den mycket korrekta och strama, men ändå vänliga rektorn intervjuade en mycket nervös lillasyster inför skolstarten. (Herregud, till och med jag blev nervös när jag satt framför henne.)

Andra gången var när E skulle göra ett engelskatest för att utröna om det var aktuellt med att få extra stöd i engelska. (Ett test som för övrigt var helt onödigt enligt Ms Mitchell som testade henne, E var överkvalificerad för stödengelskan.) Vid det tillfället satt jag och maken ca: 1 h och väntade utanför rektorns kontor och jag passade förstås på att spana runt och känna av stämningen. Min slutsats är att det verkar vara mycket trevliga elever på skolan och den allmänna känslan är mycket positiv.  En sak som jag också noterade var att eleverna inte använder sina mobiltelefoner under skoltid. Trots att det var lunchrast när vi satt och väntade och det var fullt med elever överallt så såg jag inte en enda mobil. Det var istället full rörelse, samtal och aktiviteter som pågick. Så otroligt befriande!

E berättade något roligt från skoldagens slut igår då hon hade frågat några klasskompisar om de hade instagram. De hade förvånat frågat hur hon kunde ha det när det var 13-års gräns och konstaterade sen halvt på skämt: “You rebel!” Hur gulligt var inte det? Här är en “rebell” om en har instagram före 13 års ålder.

Under lektionerna råder arbetsro, även om det tidigare i veckan var två personer som blivit utslängda på grund av stökighet. När jag frågade E om vilken grad det var på stökigheten så konstaterade hon att det inte gick att jämföra med Sverige. Den stökigaste eleven här är ungefär som genomsnittseleven i Sverige. Väldig intressant iakttagelse och något jag skulle vilja undersöka närmare.

När vi köpte skoluniformen till E så informerade tjejen i butiken att det var ett gäng tjejer som hade satt i system att använda gympashortsen (som är kortare än de vanliga) under annan tid än idrotten för att försöka revoltera och att E skulle passa sig för att göra det misstaget, eftersom det kan leda till repressalier av olika slag. Bäst att E passar sig för det busgänget som använder gympashorts utanför idrotten, måste vara ett halvkriminellt gäng..

Jag är i alla fall oerhört tacksam över att det hittills har gått väldigt smidigt för vår älskade dotter och att hon tar allt med ro. Trots svåra scienceuppgifter och elever som sjunger sånger från “Frozen” när hon går förbi.

 

 

3 thoughts on “Skolrapport

  1. Underbart att höra att allt går bra, är dock inte ett dugg förvånad. Visste hela tiden att hon skulle fixa det galant. ❤ Och angående skolan så får du fråga om det är ok att du är där och observerar lite för att kunna förbättra skolmiljön hemma sen… 🙂 Eller räknas det som att du jobbar då?

    • Nej, vi är inte heller förvånade egentligen. Stark tjej det där! Ja, det kommer nog att kännas som jobb…vet inte ens om jag får vara där. Inte för Elsa antagligen 😉

      ________________________________

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s