Att hitta rätt

Det har gått en vecka av vårt liv här i Perth. Det känns som en evighet. Huset kändes rätt från första start och vi har nu fått ihop nästan hela möblemanget i detta (för oss) enorma hus. Vi väntar fortfarande på den lilla lasten från Sverige, med de där sakerna som gör det till vårt hem på riktigt. Några foton, en ljusstake, en skål, lite böcker och någon handduk och duk.

Vi har kommit in i någon form av rutin också. Maken stiger upp vid 6 och drar till jobbet vid 7 då jag och lillasyster stiger upp. Precis som i amerikanska filmer en har sett sitter hon vid köksön och käkar frukost medan jag dricker kaffe och fixar den del av lunchlådan som hon inte hunnit med. Kl. 8.10 hoppar vi in i bilen och åker till skolan. Det tar 10-30 min, beroende på hur trafiken ser ut. Resten av dagen ser lite olika ut. Just nu ösregnar det, så jag sitter och skriver. (Ska snart skruva ihop den sista Ikeamöbeln…) I fredags drog jag på mig löparskorna efter lämning av lillasyster och tog en 1,5 h promenad längs med havet. En fantastisk känsla. Måste få in i skallen att vi bor här nu, inte bara lånar ett hus över en lång semester.

När jag lämnade lillasyster på skolan imorse och såg henne trippa iväg i skoluniform med den übertunga ryggsäcken på axlarna kändes det verkligt på något sätt. Det här är hemma nu. Är så otroligt stolt över denna människa som helt självklart blir en del av en klass i ett annat land, med ett annat språk och dessutom med ungar som är 1 år äldre än henne. Visst har det varit pirrigt, men så helt naturligt för henne, ingen stor grej liksom.

Kl. 15 hämtar jag upp skoltjejen och vi åker och handlar eller direkt hem. Både hon och jag älskar att botanisera i matvarubutikerna. Det är spännande med nya produkter och smaker. Synd bara att det laktosfria inte riktigt har slagit igenom. Tror att det kommer att bli allt mindre mejeriprodukter för oss och framför allt en ökning av allt med soja, mandel och havre. Inte dumt det heller.

Vid 18-tiden kommer maken hem (så mycket tidigare än vi är vana vid och framför allt att han är hemma!!) Allt börjar och slutar tidigare här. Människorna är på g mycket tidigare på morgnarna och de lägger sig avsevärt tidigare på kvällarna. Verkligen en ny omställning! Allt från affärer till restauranger kör samma koncept. Inga sena kvällar här inte! I lördags skulle vi handla mat efter 18, inget var öppet!  På fredag har vi bokat bord på strandrestaurangen här i närheten, köket stänger 8.30, så det blev en tidig bokning. (Lite pensionärsvarning, men vi vänjer väl oss..)

20160620_093515_001

Min skrivplats

6 thoughts on “Att hitta rätt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s