Att köra på fel (?) sida

Det fanns några saker jag var orolig över när vi skulle flytta till Australien och en av de var att köra på vänster sida av vägen. (Säg för guds skull inte fel sida av vägen när du bor här…) Allt i ens kropp och sinne skriker nej, när du svänger ut på vänster sida, eller när du kör vänster i rondellen, för att inte tala om högersvängar. Om min svåger tycker att jag pratar mycket när jag kör bil hemma, så är det inget mot vad jag gör här. Titta till höger, håll vänster och håll dig rätt i körfältet. (Jag tenderar att vara i vänster vägren konstant).

Jag körde hela första dagen med min make som co-driver och instruktör. Gick över förväntan. Dag 2 skulle jag och dottern själva ut och handla dels alla miljontals prylar till hennes skolstart, dels en sväng till Ikea (Why not?).

Det gick. Bra. Till slut.

Vi var stundtals i osynk min gpsläsare och jag. Dock vänner på slutet.

Note to self efter den dagens strapatser:

  • Kolla till höger i rondellkörning, bilarna kommer därifrån!
  • När du kör ut från parkeringar och gör en högersväng, kolla till höger, bilarna kommer därifrån!
  • Försök använda blinkers istället för vindrutetorkarna när du svänger!

 

Idag har jag kört som en gudinna och hittar till och med vägen till många ställen (utan gps). Jag tackar dock den som uppfann automatväxel.

Imorgon är det skolstart för dottern. Ska bli så spännande. Skoluniform och allt annat är inhandlat. Jag återkommer om detta äventyr.

8 thoughts on “Att köra på fel (?) sida

  1. Ja, det där med vänstertrafiken, tur svenskarna tog sitt förnuft tillfånga 😊
    Massa lycka till-kramar till E, det kommer gå galant ❤️

  2. Men vad roligt och spännande att flytta till Australien, är det för evigt eller? Hoppas ni trovs oxå 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s