Min Prince

Globen 1990. Jag var 18 år och mötte huvudstaden för första gången på egen hand. Jag och min pojkvän anlände till storstaden med ett enda syfte: att gå på konserten med Prince. Det var min första stora konsert med en världsartist. Spänningen var obeskrivlig. Jag hade laddat för detta ögonblick så länge. Lyssnat om och om igen på de vinylplattor jag hade av denna magiska artist, Purple Rain, Parade, Sign O´the Times, Around the World in a Day  Lovesexy och Graffiti Bridge. Texterna satt etsade i minnet, som de gjorde förr i tiden.

Vi hade biljetter till en av sektionerna som låg högre upp, men det gjorde ingenting. Bara att få vara i samma lokal som denna fantastiska människa var nog. Förbandet spelade i vad som kändes som en evighet och min väntan på Prince blev nästan outhärdligt plågsam. När det så var dags släcktes allt ner, förutom en spotlight som låg på den svarta flygeln till höger på scenen. Inget hände. Vi väntade. Och väntade. Sen kommer han då in, denna lilla stora människa. Allt är fortfarande overkligt tyst. Han går fram till flygeln, sätter sig ner. Tystnaden i Globen är så kompakt att jag har svårt att andas. Han lyfter sin högra hand, för den långsamt mot tangenterna och börjar med ett klinkande ljud spela introt till Purple Rain. Jag andas ut och faller nästan ihop av anspänningen. Resten av konserten dansar jag frenetiskt i mittgången och sällar mig till de bilder som ofta visas i  media av en skrikande publik i extas.

Prince-prince-33937686-500-387

Bild hämtad från http://images6.fanpop.com

2 thoughts on “Min Prince

  1. Har alltid förknippat dig med just Prince så tankarna gick till dig så fort jag läste om honom igår. Känns sorgligt att två stora ikoner(Bowie & Prince) försvunnit nu. Världen känns fattigare.

    I min värld är de odödliga. ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s