Det är så logiskt…

Att vara mitt i en intensiv längtan, en saknad som gör att kroppen reagerar rent fysiskt på känslan som uppstår. Att hela tiden försöka hitta förströelser som gör att tankarna inte springer iväg med känslorna, utan låsa fast fokus på det praktiska som ska göras, blockera eventuella känslouttryck. Svårigheten i att plocka fram den rationella människan som ser logiken i att en snart ses, att det inte är så lång tid kvar av denna period av ständig frånvaro.

Munnen som formar orden som håller med om att det snart är slut på detta, huvudet som nickar instämmande när det logiska uttalas av andra människor. Av dig. Mekanik utan eftertanke, ett nödvändigt skydd för det känsliga hjärtat. Sårbarheten som vilar tätt intill förnuftets tanke och som inte kan styras, kontrolleras. Den sanna filosofin att leva i nuet frontalkrockar med kravet att se framåt, att leva för den snara framtiden. Längtans djuplodande kraft kan inte pausas, kan inte sättas på undantag. Våra uppfattningar om dess sanna natur hittar ingen samstämmighet när den ska kläs i ord och meningar. Hjärtat har sina skäl som förnuftet aldrig kan fatta.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s