Huset är vårt!!

Det har varit helt ofattbart under en längre period, men nu börjar jag förstå att det är på riktigt. Vi har nu ett hyreskontrakt på ett hus i Perth, Australien och den 12 juni bär det av. En ny världsdel, ett nytt land, ett makalöst äventyr.

Det har varit många tankar kring detta och en hel del att smälta kring flytten och det surrar fortfarande massor av frågor och funderingar i huvudet. Det som hjälpt mig att få perspektiv på allt är att det trots allt “bara” är 1 år det handlar om. När något har känts jobbigt med att lämna Sverige så fungerar “det är bara 1 år” argumentet mycket bra.

Det som tagit mest tid i anspråk vad gäller tankar, funderingar och känslor är att de två stora barnen inte hänger med. De fyller 17 år i maj och är helt absorberade av sin gymnasietid och vill inte ha något avbrott i detta. (Ironiskt nog har vi väntat tills gymnasietiden med en utlandsvistelse bara för att vi trodde att det skulle vara enklare….). De har dock sina andra föräldrar, så vi lämnar dem ju inte vind för våg. Mitt andra starka argument (i processen att övertala mig själv att vi gör rätt) är att de är så stora nu och kunde lika väl ha varit iväg på egna äventyr som utbytesstudent eller läst gymnasiet på annan ort. Det får bli mycket skype och mejl, annars kommer detta modershjärta att förgås.

Yngsta dottern har inte så mycket att säga till om, men är heltaggad på flytten, trots att det innebär något helt nytt för henne med skola, kompisar och ett “nytt” språk. Maken har jobbat i Perth sen 1 mars, vilket har varit påfrestande för oss alla. Resor hit och dit och lång tid från varandra är inget drömscenario, men nu ser vi ljuset i tunneln. Vi är snart där.

Vi har fått hjälp med hus- och skolletande av en koordinator i Perth, Louise, som har varit helt fantastisk. Jag har överöst henne med frågor om allt som kan vara relevant, och hon har svarat tålmodigt. Jag är så otroligt nyfiken på hur den sociala biten kommer att vara utifrån min föräldraroll. När jag lyssnar på Louise så förstår jag att föräldrarollen är mycket mer kontrollerande i Australien, jag förväntas skjutsa dottern till skolan (även om hon vill cykla eller ta tåget) och skjutsa till (och vara med på?) aktiviteter mm. Om jag släpper E själv till en kompis lär jag väl få onda ögat, eller? Learning by doing I guess…

Drygt 2 månader kvar tills flytten och det är så mycket att planera och packa. För att inte tala om alla sköna människor jag vill träffa innan det är dags att säga hej då. Kommer att sakna alla nära och kära här hemma.

Fast, det är ju “bara” 1 år vi är borta….

5 thoughts on “Huset är vårt!!

  1. Vilket superfint hus ni har fått tag i. Skulle gärna se mer av det “på riktigt” så ni kan väl filma och mejla sen när ni är på plats.
    Jag hoppas givetvis att ni får det helt otroligt bra året “down under” och jag hoppas lika mycket att ni inte blir kvar längre än så. 🙂 ❤

    Pussar & kramar till er!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s