En av livets sorger

avokado_136764515

Det låter kanske lite väl pretentiöst att kalla det en av livets sorger, men så känns det faktiskt. Sen slutet på 90-talet kan jag inte äta avokado. På något jäkla vis har jag blivit allergisk mot denna fantastiska frukt (?) grönsak (?). Jag lider faktiskt av detta, nästan dagligen. Det är faktiskt väldigt synd om mig. OERHÖRT synd om mig!

Fram till 1997 åt jag avokado väldigt ofta, till och med dagligen under den period jag bodde i Spanien. Avokadon är det perfekta tillbehöret till ALLT. Eller som ensam drottning till ett mellanmål. När jag ser andra äta avokado eller om jag ser bilder av denna makalösa skapelse blir jag fruktansvärt sugen men samtidigt irriterad över det faktum att jag inte själv kan äta den.

Under åren har jag ibland testat att smaka lite grann. Det kanske är så att min allergi har försvunnit? Men det slutar alltid på samma sätt; jag får väldigt ont i magen tillika magkramper som håller i sig i några timmar. (Inte värt en tugga alltså…)

Det hela är så mystiskt. Jag har inte hört om en enda person hittills som får samma symptom av avokado. Vad är det som är fel? Tänk om det är psykosomatiskt? Jag kanske har något ohyggligt minne förknippat med avokado som ligger förträngt djupt där nere i det undermedvetna. Kanske dags för hypnos? Eller KBT?

 

 

2 thoughts on “En av livets sorger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s