Jullov i DuBois

Vi är just nu i USA, i DuBois, Pennsylvania. Det är så fantastiskt härligt att vara här hos brorsan och hans fina familj. Vi har inte setts sen de flyttade hit i april och saknaden har varit stor. Allt kändes som vanligt när vi sågs förutom att småkusinerna nu har inkorporerat amerikanskan i sitt vokabulär. Urgulligt! En av syrrorna med familj har också åkt hit, så det är fullt hus. Tur att villan de bor i har 8 rum, 5 toaletter och 3 duschar. Underlättar umgänget så att säga.

Jag älskar verkligen att komma till ett land och få känna av hur det är att bo där på riktigt, vilket vi i alla fall får en liten inblick i under denna vistelse. Eftersom jag alltid tänker i filmreferenser så kan samhället de bor i och dess omgivning jämföras med Forks i Twilightfilmerna. Det märks att vi är i norra USA, både på naturen och antalet pickups som körs av både män och kvinnor i fleece och flanell. Skogen som omringar huset får mig dock mer att tänka på zombies och “The Walking Dead” även om det är mer troligt att jag får se en svartbjörn komma springande än att zombies kommer hasande.

Lillasyster har anammat den amerikanska stilen med glädje och äter mackor med peanutbutter och sylt till frukost, älskar Walmart och pratar engelska med klar amerikansk accent.

På måndag kommer storbarna hit. Hurra! Då blir det hockey i Pittsburgh, en utflykt till Niagara Falls och firande av brorsan som fyller 40. Bland annat. Får inte heller glömma att vi damer drar till NYC på söndag för shopping, sightseeing och en övernattning på lyxiga Gramercy Park Hotel. Inte illa pinkat.

Men ikväll blir det soffhäng och julbordsrester. Känns helt rätt det med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s