Tacksam

Jag sitter här i november decembermörkret och borde egentligen vara helt slutkörd, sönderarbetad och deprimerad. Men icke! Visst finns det en hel drös med jävelskap som pågår därute och oron för världen och dess framtid påverkar även mig, men i denna stund fokuserar jag på glädjen och tacksamheten.

“Seek it within yourself Petra” viskar Dr Lecter och jag tar på mig navelskådarmössan och hittar en fantastisk mängd av glädjeämnen som gör mitt liv rikare.

Om det inte vore för att Thanksgiving i sig är ett firande som är diskutabelt med hänvisning till pilgrimernas behandling av  ursprungsbefolkningen, så är ju själva idén något lysande. (Utan då de kommersiella förtecken som råder). En helg då vi verkligen funderar över det som vi är tacksamma över och förhoppningsvis låter de känslorna genomsyra året som följer. (Eller åtminstone de närmsta veckorna).

I detta nu känner jag en sådan oerhörd tacksamhet över den kärlek som finns i min familj. Att vi visar hur mycket vi älskar varandra, stora som små, och att vi vårdar de känslorna. Jag är tacksam över att våra barn är så kloka och starka individer. (Fantastisk tacksam för det.) Jag är tacksam över att mina muskler värker efter träningen, vilket visar att jag har en kropp som fungerar. Jag är tacksam över att nästan alla uppsatser är rättade och de flesta betygen är satta. Jag är tacksam över att vi ska röja i vårt förråd i helgen, HELA familjen! Jag är tacksam över alla makalösa människor som finns i mitt liv och gör mig till en bättre människa.

La vita è bella!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s