Stiltje

Lata dagar fylls med vissa aktiviter. Alla behov blir tillgodosedda tack vare semesterlunkens infinnande. Några vill bada när solen tittar fram, andra läser, bygger lego eller löser korsord.

Vi äter när vi är hungriga och struntar ibland i att grilla. Det där överhängande sommarmåstet som till slut kan ta död på all matlagningslust. Vi sover tills vi vaknar och äter frukost i solen eller skuggan, det som passar oss och vädret.

Kvällarna ägnas för det mesta åt kortspel ute på verandan. Infravärme och filtar behövs i dessa kyliga sommarkvällar och massor av lyktor tänds för att höja mysfaktorn samt hjälpa de gamla föräldrarna att se spelkortens valörer.

Vissa dagar och kvällar har vi besök av syskon, vänner och stuggrannar. Då är kommersen och tumultet i full blom och intensiteten ökar på ett positivt sätt. En gäst sa så klokt att det är dessa möten och ögonblick vi kommer att plocka fram och njuta av i höstmörkret. Så fint tänkt.

Vi rensar och röjer på tomten, i en precis lagom mängd för att känna oss nyttiga. Vi tar skogspromenader och planerar återigen den där dagsturen som vi ska ta till klippan som vi ser på andra sidan dalen. Den som vi vill bestiga under strapatsliknande förhållanden, för att sedan få njuta av kvällssolens sista värmande strålar när vi blickar över på andra sidan. Det får nog bli nästa år i alla fall.

Det enda vi har gjort med samma regelbundna frekvens är våra träningspass. Varannan dag förvandlar vi altanen till ett hemmagym, där vi fightas både mot nya rekord med hantlarna, som mot de envisa bromsarna som dras till våra svettiga kroppar. Två utmaningar i ett.

En vecka kvar här nu,i vårt sommarparadis där vi alla i brist på tv och nätuppkoppling möts på nya sätt varje dag och där samtalen om det viktiga aldrig tar slut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s