4 down, many to go!

DSC_3198

“Flickvännen”, “Otrohet”, “Vassa föremål” och “Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva”. Titlar på de hittills fyra böcker jag har läst denna ledighet. Inte så lustfyllda titlar och det är inte böckerna heller, dock fruktansvärt bra.

Gillian Flynns “Vassa föremål” är otäck och porträtterar ondskan hos människan på ett väldigt beskrivande och påträngande sätt. Jag blir både äcklad, skrämd och obehaglig till mods. Boken känns som ett dubbelavsnitt av “Criminal Minds”, vilket jag tycker är ett bra betyg. Jag hoppas verkligen att den blir film, hennes “Gone Girl” blev ju stor succe!

Paulo Coelhos “Otrohet” och Karolina Ramqvists “Flickvännen” handlar båda om starka, kyliga kvinnor som omfamnar destruktiviteten i sin tillvaro. Mycket intressant läsning som sätter fingret på många förbjudna känslor.

Ann Heberleins “Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” känns fortfarande som ett slag i magen. Så stark, så viktig. Hon beskriver sitt liv och sina tankar på ett brutalt ärligt sätt. Känner att jag inte riktigt har smält den ännu. Tänker på mitt unga jag och alla destruktiva tankar som jag höll fast vid.

Nu väntar jag bara på att maken ska läsa dessa också, så att vi kan diskutera dem. Alltid lika intressant!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s