Sommarblues

Mysigt att vara i sommarstugan.

Omysigt med allt regnade och kyligt väder.

Att sitta inne och kura med korsord, läsning och spel är fantastiskt härligt, till en viss gräns. Igår kom solen fram och det blev bad. Genast höjdes humöret och den värmande solen fick fram positiva förhoppningar om fler dagar på stranden.

Idag regnar det.

Jag vill gå i mina sommarklänningar och mina guldsandaler (som för övrigt inte är klädsamma till mina iprenvita ben). Jag vill få fräknar och en hälsosam solbränna. Jag vill känna varmt trä mot mina nakna fötter när jag går ut på altanen och dricker mitt morgonkaffe. Jag vill åka ner till Rackensjön och ta ett härligt kvällsdopp från klipporna i den ljumma sommarkvällen. (Inte stå stelfrusen och huttra med klapprande tänder och blå läppar.)

Jag vet att det bara är den 12 juli och det säkert finns stora solchanser någonstans i framtiden, men det räcker inte som tröst just nu. Äldsta dotterns rapporter från ett never-ending soligt Kroatien får mig att…

1. …bli glad för hennes skull

X. …dunka huvudet i väggen av avundsjuka

2. …göra båda sakerna ovan

Enligt yr.no lovas det vissa solchanser och lite varmare väder nästa vecka. Den 14 juli till exempel kommer det att vara 21 grader mellan klockan 18-24, med vissa solglimtar. (Jag utövar nu stora glädjeyttringar med mina ansiktsmuskler).

Det enda positiva är att det inte finns flugor på utedasset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s