Den eviga diskussionen

Det som är och har varit ett ständigt återkommande tema här hemma är vilken skillnad det är mellan böckerna och tv-serien. Vi pratar alltså om Game of Thrones.

Jag och äldsta dottern har både läst och sett hela serien, maken har bara sett, storebror bryr sig inte alls och lillasyster håller för öronen vid varje diskussion eftersom hon inte vill höra handlingen på en serie hon kommer att läsa om 5-6 år….

Innan hela tv-serien gått färdigt fick vi ju försöka knipa igen för att inte avslöja handlingen för maken. Nu när allt är färdigtittat måste vi fortsätta knipa igen eftersom böckerna och serien gått så skilda vägar och tv-serien inte nått lika långt med de olika karaktärerna. MYCKET frustrerande!!

Sen har vi den eviga väntan på de sista avslutande två böckerna, “The Winds of Winter” och “A Dream of Spring”. (Vi som har läst har ju väntat BRA mycket längre än ni som bara sett tv-serien).

När George R R Martin blir intervjuad under sitt pågående Sverigebesök, tar han ordet från journalisterna och sammanfattar kort:

“Tyrion är min favoritkaraktär, jag jobbar på boken och jag planerar inte att dö snart”

Alltså inte bara jag som funderat över hur det egentligen går med boken och om han hinner avsluta innan han kolavippar…

Tydligen kommer böckerna och tv-serien ta olika vägar från och med nu, eftersom serien snart går om böckerna. Men, lovar Martin, de kommer att landa i ungefär samma slut. Ungefär? Nej, nu räcker det med tv-serien för ett tag. Jag och dottern har kommit överens om att vänta på böckerna och läsa dem först, sen får vi se. Det blir alltså till att knipa igen för de otåliga tv-serietittarna framöver.

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s