Veckans spaning

Det finns många fler rökare bland Försäkringskassans anställda än vad det finns på andra arbetsplatser.

Försäkringskassans huvudkontor flyttade till Telefonplan för en tid sen och aldrig har jag sett så många blossande 55+ kvinnor trotsa väder och vind för en snabb nikotinfix vid olika tidpunkter på dagen.

Man skulle ju fördomsfullt kunna tro att området tidigare har frekventerats av en rökande massa eftersom Konstfack, studentbostäder och diverse design- och konstföretag huserar i området. Men icke! Att traska genom Tellusgången har tidigare varit en lustfyllt promenad med härliga dofter, frisk luft och med vacker design att vila ögat på.

Idag kan inte ens den kraftiga vinden från Åsen jaga bort dimman av cigarettrök som omsluter samtliga ingångar till Försäkringskassan och som får alla förbipasserande att skyndsamt öka takten samtidigt som de håller andan.

One thought on “Veckans spaning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s