Jordskott

Just nu betar jag och maken av Henrik Björns dramaserie “Jordskott” på SVT Play. Jag pendlar verkligen i vad jag tycker om den och letar hela tiden efter givna referenser till favoritserier som “Arkiv X” och “Twin Peaks”. Vissa scener är verkligen urläskiga och jag är redo med kudde varje avsnitt. När den vemodiga vaggvisan sjungs med raspig röst av den lilla flickan vill jag även stänga av ljudet.

Stina Sundlöf gör en fantastisk insats som den bortrövade dottern Josefine. Hon får mig att rysa av obehag varje gång hon är med i en scen. Jag gillar även Göran Ragnerstam i rollen som kriminalkomissarie Wass, även om han ibland lite väl desperat försöker likna Special Agent Cooper. Moa Gammels skådespeleri är lite för statiskt till skillnad från Happy Jankells Esmeralda som verkligen skrämmer skiten ur mig.

Vissa scener får mig att tänka på svenska referenser som “Cirkeln” och “Mannen under trappan”, vilket är ett bra betyg. Serien har blivit bättre och bättre och jag hoppas nu på ett riktigt bra avslut.

imageimageBilder tagna från bloggar.expressen.se

3 thoughts on “Jordskott

  1. Har funderat på att kolla på denna serie, men det har inte blivit av. Ska göra slag i saken nu för gillar du den kommer jag garanterat göra det med., 😃

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s