15 april

Vid frukosten imorse kunde jag inte koppla bort att det fanns något jag borde ha gjort senast idag. Kunde inte komma på vad det var. Läste vidare i DN, bland annat om en professor i kinesiska, som genom hela livet fortsatt lära sig nya språk. Mycket intressant. Avundsjuk!

När jag var i 13-års åldern ville jag lära mig ungerska och japanska. Jag var också ledsen över att inte kunna finska, som mormor pratade.

Kom ihåg när jag under sommarlovet mellan 1:an och 2:an i gymnasiet försökte lära mig tyska på egen hand. Gick sådär. Hade också en period under högstadiet då jag pluggade esperanto. Det nya världsspråket…

En dröm har alltså alltid varit att kunna många språk riktigt bra. Idag undervisar jag i spanska och engelska, jätteroligt, men jag vill mer! Jag har läst franska och italienska, förstår portugisiska ( i skrift åtminstone), men skulle vilja bli en riktig fena på dessa språk, och kanske börja med ett nytt.

När jag tar sista klunken av morgonkaffet slår det mig, det är sista dagen för ansökan till universitetet. 15 april sitter i ryggmärgen och gör sig påmind varje vår. Eftersom jag aldrig verkar kunna göra slut med universitetet har jag nu sökt franska och italienska på halvfart.

Here we go again.

4 thoughts on “15 april

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s