Morgonens Pringleincident

I vårt kök har vi stora utdragslådor som används som skafferi. Alltsom oftast blir dessa väldigt fulla av varor som “någon” i familjen trycker ner för att man överhuvudtaget ska kunna stänga dem. Imorse konstaterade lillasyster att ett rör Pringles, som låg i undre lådan hade hakat i den övre lådan så att det inte gick att skjuta in den.

Förra gången vi hade en sådan incident hakade jag av lådorna. Big mistake. Det var väldigt knepigt att på egen hand få tillbaka dessa tunga åbäken och mitt vanligen lugna sinne (!) löpte amok. Lösning idag? Lillasysters smala arm ombads att användas som verktyg för att få fatt i Pringlesröret. Vad gör den hjälpsamma mamman? Jo, eftersom hantverkargänget skulle dyka upp inom en kvart slängde jag mig in i duschen för att vara färdig innan hemmet ockuperades.

Väl intvålad och blöt i duschen hör jag ett avgrundsvrål från köket. Lillasyster sitter fastskruvad med hela armen mellan lådorna. Eftersom jag är den jag är ser jag mest den komiska biten med det hela, men biter mig i tungan för att inte börja skratta. Lillasyster kommer loss, mest rädd och med viss värk i armen. Pringlesröret är ute och efter en stund kan även lillasyster se det komiska i situationen när hon står där i köket och blir tröstad och kramad av sin blöta, nyduschade mamma.

Och hantverkarna, de är inte här ännu….

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s