Lantis?

Vi springer på olika Öppet hus nu i dessa val-till-gymnasiet-tider. När vi var på Globala Gymnasiet hängde lillasyster (10 år) med. Efter besöket upplyste hon storasyster med ett självklart konstaterande: “Det är klart du ska gå där, alla ser ju ut som du i klädstil och så..”

Det triggade igång lite fina gymnasieminnen för min del och jag berättade om hur min första skoldag på gymnasiet kändes. Eftersom närmaste gymnasium fanns 6 mil bort i storstan (Umeå), kändes det lite pirrigt att komma helt ny och färsk till stora skolan. Jag hade dessutom valt en gymnasieskola där jag visste att det inte skulle gå några gamla högstadiekompisar just på min linje, ville ha en nystart helt enkelt. Kan ha varit så att jag la mig till med en liten kaxig attityd första skoldagen, liksom för att dämpa nervositeten och smälta in lite mer bland storstadsungdomarna. S, som blev min förtrogna under gymnasietiden, berättade senare att hon var imponerad över min kaxighet och tuffa attityd första dagen och trodde nästan att jag var från Stockholm (!) eller så.

Här flikar lillasyster in i berättelsen “Men du var en lantis…”

Jag svarar lite förvånad över avbrottet: “Ja, men hon trodde att jag var från en ännu större stad, eftersom jag utstrålade en sådan kaxighet.”

“Ja, men du var fortfarande en lantis helt enkelt”

Tack för förståelsen du 08 till dotter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s