Fogo Island

Familjen var ikväll bänkad framför programmet “Arkitektur i det vilda”. Ett helt fantastiskt program där arkitekt Todd Saunders visade upp sin barndomsö Fogo Island, norr om Newfoundland, där han bland annat designat ett hotell helt i min smak.

Jag blev tårögd när jag såg hur alla 2500 invånare på ön var engagerade i allt från att bygga stolar till att sy överkast till hotellet, i byggladyn tillika tidigare öbon Zitas regi. All den ursprungliga traditionen och kulturen på ön bevarades och upphöjdes i skapandet av detta hotell.

Jag har redan stora planer hur jag och maken ska kunna ta oss dit och tillbringa åtminstone 2 nätter. Det karga, nakna och hårda i naturen lockar mig oerhört. Lägg sedan till magnifik arkitektur som matchar detta och jag är bortom all lycka.

Att mina döttrar är fascinerade av samma kombination gör mig väldigt lycklig.

image

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s